неділю, 18 вересня 2022 р.

Дні Сталої енергії

     









    26-30 вересня 2022 року, у рамках відзначення Європейського тижня сталої енергії, в Сумській міській територіальній громаді пройде загальноміський захід «Дні Сталої енергії».

    З метою формування свідомості енергоощадливості серед підростаючого покоління, привернення уваги до наявних проблем у сфері енергоефективності, охорони довкілля та зміни клімату планується провести:

  • Конкурс «Енергоменеджер на «мінімалках»! Для учнів 5 - 11 класів закладів загальної середньої освіти Сумської міської територіальної громади

  • Майстер клас «Save Energy!». Участь у майстер класі зможуть взяти перші 15 учасників, віком від 12 до 16 років, які зареєструються за посиланням, заповнивши Google форму. На майстер класі діти зможуть практично ознайомитися з роботою тепловізора, анемометра, люксометра, газоаналізатора, енергометра, тощо. Майстер клас відбудеться на базі Сумського Державного університету. Дату та час проведення майстер класу буде повідомлено учасникам особисто.

  • Майстер клас по живопису «Stop Climate Change
  • Участь у майстер класі зможуть взяти перші 15 учасників, віком від 12 до  16 років, які зареєструються за посиланням, заповнивши Google форму. На майстер класі, який проводитиме відома художниця Світлана Качуровська, діти матимуть можливість створити картину олійними фарбами на тему, пов’язану зі змінами клімату. Дату та час проведення майстер класу буде повідомлено учасникам особисто.

    • Смартмоб «Парасолька для планети»

    Через російську агресію довкілля зазнало великої шкоди і саме нам необхідно його відновлювати. Кожне нове насадження сьогодні – джерело зеленої енергії завтра. Дерево - це джерело кисню та природний механізм декарбонізації, тому пропонуємо не зволікати, а долучитися до створення «Парасольки для нашої планети», власноруч зробивши внесок у майбутнє нашої спільної домівки. Всіх хто підтримає смартмоб просимо надсилати свої фотографії на пошту: ecologia@smr.gov.ua для розміщення на офіційному сайті Департаменту фінансів, економіки та інвестицій Сумської міської ради та його сторінці у Facebook, а також ділитися своїми світлинами у соц мережах. 

     

    Більш детальна інформація щодо смартмобу та участі в ньому доступна за посиланнями. Переходьте, знайомтеся, діляться посиланнями з друзями!